Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Derneği’nden “Tohum Kumbaram” Sosyal Sorumluluk Projesi
Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, ‘Tohum Koru, Geleceği Değiştir!’ “Tohum Kumbaram” sloganıyla sosyal sorumluluk projesi. Çocuklara tohum toplama alışkanlığı kazandırılarak üretim-tüketim istikrarı bilincinin ve ileri dönüşüm kültürünün yaygınlaştırılmasını hedefleyen proje kapsamında ilk etapta 3 yılda 25 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. doğa ile teması zayıflamış çocuklar için daha iyi bir gelecek vizyonu.
Sürdürülebilir bir gelecek yaratma yolundaki adımlarını her geçen yıl hızlandıran Anadolu Hayat Emeklilik, Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği ile değerli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor. Çocukların doğayla bağlarını güçlendirmeyi, doğayla iç içe bir yaşam sürerken günlük yaşamlarında tohum bilincini artırmayı ve yeni sorumluluklar kazanmayı hedefleyen Anadolu Hayat Emeklilik ve Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği, “Tohum Para”nın detaylarını açıkladı. Kutu” projesi.
Öncelikli olarak büyük şehirlerde toprak ve doğa ile bağları biten ilkokul 1. ve 2. sınıf öğrencilerine yönelik “Tohum Kumbaram” projesi, çocukları ve ailelerini tohum konusunda bilinçlendirmeyi ve çocuklara toplama alışkanlığı kazandırmayı amaçlıyor. Erken yaşta tohumlar. Okullarda düzenlenecek “Tohum Kumbarası Atölyeleri” ile çocuklara tohumların çöp değil, değerli bir hazine olduğu bilinci kazandırılacak, yedikleri meyve ve sebzelerin çekirdeklerini tohumlukta toplayabilecekleri anlatılacaktır. kutuları toplayın ve toprakla buluşturun.
“Tohum Kumbaram” Projesi ile bir farkındalık hareketi başlatıyoruz.
Kuruldukları günden bu yana bireylerin üretken olduklarında yaşam standartlarının sürekliliğini hedeflediklerini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Murat Atalay “Gerek çalışmalarımız gerekse sosyal sorumluluk projelerimizle şubenin sürdürülebilir bir geleceğin inşasına öncülük etmekten gurur duyuyoruz. Bu projelerin en yenisi ‘Tohum Kumbaram’. Geçtiğimiz yıl atık miktarını azaltmak için ‘İleri Dönüşüm Hareketi’ adını verdiğimiz sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirdik. Kullanmadığımız eşyaları atmak yerine biraz yaratıcılıkla farklı çalışmalara dönüştürüp tekrar işlev kattığımız ileri dönüşüm fikirlerini paylaşmaya devam ediyoruz. Biz de buradan yola çıkarak doğanın bize sunduğu ileri dönüşüm modelini örnek almak ve topraktan geleni toprağa geri kazandırmak için ‘Tohum Kumbaram’ sosyal sorumluluk projemizi hayata geçirmeye karar verdik. Tohumla çocuğu buluşturan yeni projemizi Buğday Derneği iş birliği ile hayata geçiriyor ve bir farkındalık hareketi başlatıyoruz. Bu proje ile geleceğimiz olan çocuklarımızın doğa bilincini artırmayı ve geleceği inşa ederken onlara yeni sorumluluklar vermeyi hedefliyoruz.”
Atalay Sözlerine şöyle devam etti: “Faaliyet gösterdiğimiz bireysel emeklilik ve hayat sigortası bölümünün varoluş amacının bireylere daha yeterli bir gelecek sunmak olduğu düşünüldüğünde, sürdürülebilir bir gelecekten bahsetmemek mümkün değil. Bugün daha iyi bir gelecek yaratmak için yaptığımız örnek işlerin referansıyla bir adım daha atmanın heyecanını yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemde de tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilirliği iş modelimizin merkezine yerleştirerek insan, çevre ve toplumsal fayda odaklı projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”
“Çocuklara iyilik tohumları ekeceğiz”
Buğday Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Aslan, Anadolu Hayat Emeklilik ile Buğday Derneği’nin sağlıklı bir yaşam için ortaya koyduğu dönüştürücü model ve projelerden edindiği tecrübe ile çocuklara ulaşabilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı. 20 yıllık bir gelecek olduğunu belirterek, “Tohumlar ve çocuklar yeryüzünde. birbirine en çok benzeyen iki değerli varlık. İçerdikleri mucize potansiyeli ancak uygun kurallar sağlandığı takdirde ortaya çıkarılabilir. ‘Tohum Kumbarası’ projesi ile çocukların tohumla tanışmasını ve gerçekleştirmesini amaçlıyoruz. Bu vesileyle, doğanın sahibi değil, bir modülü olduğunun farkına varmaları için çocuklara yetkinlik tohumları ekeceğiz. Bugünün tohumlarını koruduğumuz projemizde çocuklara dünyaya daha hoş ve güzel bakmanın yollarını göstermeleri için rehberlik edeceğiz.”
Çocuklar ‘Tohum Kumbara Atölyesi’nde tohum topu yapmayı öğrenecek
2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında ‘Tohum Kumbarası Atölyeleri’ ile başlayacak ‘Tohum Kumbara’ Projesi kapsamında 1. ve 2. sınıf öğrencileriyle atölye çalışmaları yapılacak. İlk tohumlar evlerinden getirecekleri cam kavanozlara birlikte ekilecek. Günlük hayatta yedikleri meyve ve sebzelerin çekirdeklerini bu kavanozlarda zamanı geldiğinde aileleri veya öğretmenleri ile birlikte toprağa verecekler. Tohum topları yapma etkinliği ile zenginleşecek atölyelerde, çocuklarla yapılan tohum toplarının ağaç olma şansı verilecek, toprak canlandırılarak var olan ağaçlara ve doğaya fayda sağlanacak. Proje kapsamında fiziki olarak ulaşılamayan okulların öğretmenlerine online eğitim verilerek daha çok çocuğa ulaşılacaktır.
25 bin çocuk tohumla buluşacak
“Tohumları Koruyun, Geleceği Değiştirin!” sloganıyla hayata geçen “Tohum Kumbaram” sosyal sorumluluk projesinin ilk yılında 2022-2023 eğitim öğretim yılında İstanbul’da 12 okulda gerçekleştirilecek atölye çalışmaları ve 3.400 çocuğun tohumla toprakla buluşması 100 çevrimiçi öğretmen eğitimi; İkinci ve üçüncü yıllarda ise her yıl 6.800 çocuğa ulaşılması planlanıyor. Projenin ikinci yılından başlayarak ilk etapta hem okul sayısını hem de online eğitimleri artırarak 3 yılın sonunda 25.000 çocuğa tohumculuk eğitimi verilmesi hedefleniyor. İzmir’in yanı sıra İstanbul.